poniedziałek, 30 września 2013

Jajecznica na masełku z szynką

Bardzo lubię jajka w różnej postaci. Dość często na stole gości u mnie jajecznica. Można ją smażyć na boczku, szynce, z dodatkiem łososia i nawet ogórka kiszonego :) Dziś wersja z szyneczką - lubimy dość dobrze ścięta, ale nie za bardzo, aby nie była sucha.





Składniki:

- 6 jajek
- 1/2 cebuli
- 15 dkg szynki
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Cebulę i szynkę pokroić na drobną kostkę. Podsmażyć na masełku. Jajka wbić do miseczki, rozbełtać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać na patelnię, ciągle mieszając doprowadzić do zgęstnienia potrawy.

 

Wydrukuj przepis

Przetłumacz

E-mail

Polecam również

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...